חשיבות בהפרדה בין רכישה מהספק למשלוח הבינלאומי:
בואו נקפוץ לשלב שכבר מצאתם ספק מתאים לדרישות שלכם ועשיתם את כל הבדיקות והתהליך בדרך ויש לכם הזמנה שעתידה להיות מוכנה בקרוב. מה עושים מכאן? מה לגבי המשלוח?
אז קודם כל חשוב לבדוק את תנאי המכר של העסקה שסוכמו עם הספק מאחר ויש לה השפעה על המחיר ועל התפעול הנדרש אך בכל מקרה אפשר להתקדם לשלב הבא ולתאם משלוח בינלאומי עבור הסחורה שלכם.
למה לא לשלוח דרך הספק?
זו שאלה טובה וחשובה. התשובה לגביה קשורה לכמה מרכיבים ההזמנה שלכם, אך ברוב המקרים בשילוח אווירי זה אפשרי אך כאשר מדובר בשילוח ימי – מאוד לא מומלץ וממש לא כדאי לסגור את המשלוח דרך הספק גם אם ההצעה שלו נראית זולה ואטרקטיבית.
למה?
כמעט ברוב המקרים, לספק אין אפשרות בטוחה לכלול את כל ההוצאות והמרכיבים בשילוח הבינלאומי ובעת הגעת הסחורה לישראל כמו פקודת מסירה וטיפול במכס או מכון התקנים כך שההוצאות שתשלמו עבור המשלוח יהיו לא צפויות ובטוח יותר גבוהות ממה שהספק מציע לכם וזה בלי להתייחס לנושא השירות שאולי תהיו צריכים ולא יהיה מענה או ליווי מתאים.
בכל מקרה, הכי בטוח יהיה לבקש מהספק את מסמכי ההזמנה: Packing list ו Proforma invoice כדי שתוכלו להעביר לבדיקה אצל סוכן מכס עבור חוקיות היבוא וכמובן הצעת מחיר למשלוח בינלאומי ימי הכוללת את מרבית ההוצאות הצפויות.
חוקיות יבוא:
זהו נושא בפני עצמו אך חשוב להתייחס אליו גם כאן בקצרה כאשר נדרשים לשלוח את הסחורה אליכם.
ראשית, אם לא עשיתם בדיקה של חוקיות היבוא הנדרשת עבור המוצרים שהזמנתם לפני התשלום לספק – יכול להיות קצת מאוחר אבל בהחלט עדיף לפנות לסוכן מכס ולבדוק את חוקיות היבוא והדרישות ליבוא מסחרי או יבוא אישי לפני המשלוח של הסחורה אליכם ואז הבעיה תהיה גדולה יותר.
ההחלטה על סוג המשלוח:
כדי לדעת האם לבחור במשלוח אווירי או משלוח ימי עבור ההזמנה צריך לפעול קודם כל בהתאם ללוח הזמנים שיש לכם ולקחת בחשבון כי משלוח אווירי תמיד יהיה יקר יותר משמעותית ממשלוח ימי.
הבחירה שלכם חייבת להיעשות רק אחרי שקלול כל המרכיבים האישיים והכספיים של כל פרויקט, אם מתכננים בזמן את ביצוע ההזמנה מספקים בינלאומיים כולל תהליך הייצור, בקרת איכות וזמני האספקה, ניתן לחסוך הרבה מאוד כסף בכל הזמנה ולא מעט תקלות בניהול המלאי שלכם.
חברות ספנות, חברות משלוח בינלאומי וסוכנים עצמאיים – מה ההבדל ובמי לבחור?
חברות ספנות:
כדוגמת Zim, One ועוד רבים ושונים בעולם הםמ החברות המפעילות של קווי המשלוח והבעלים של האוניות המובילות את הסחורה בכל העולם.
ברוב המקרים המוחלט אין לכם אפשרות לעבוד ישירות מולם והם בעיקר מספקים שירותים לחברות וסוכנים בתחום המשלוח הבינלאומי המרכזות עבורם את ההזמנות בהתאם לזמני המשלוח הקיימים וסוג המכולה הנדרשת.
חברות משלוח בינלאומי:
אלו חברות בעלות רישיון לעסוק במשלוח בינלאומי והם אלו לרוב שעובדות מול הנציגויות השונות של חברות הספנות עצמם בכל העולם.
לכל חברת משלוח בינלאומי יש את היתרונות, החוזקות וגם החסרונות שלה לצד כוח הקנייה שיש להם מול חברות הספנות עצמן.
שירות מקצועי, יציבות ושקיפות מלאה הם תנאים הכרחיים לבחירת החברת משלוח איתה תעבדו ויש לכך השפעה על פתרון אתגרים שיכולים להיות בהמשך הדרך.
סוכנים עצמאיים:
לרוב מדובר בפרילנסרים המתמחים בניהול משלוחים בינלאומיים אוויריים או ימיים כאשר העבודה שלהם היא מול כמה חברות משלוח בינלאומי שונות ובהתאם לכוח הקנייה שלהם כך גם יהיו המחירים שהם מציעים. הם יודעים לעבוד מול כמה חברות ולהציג לכם בשיקפות את המידע הנדרש כולל ליווי מלא בכל הקשור לתיאום המשלוח מול הספקים, טיפול במסמכים הנדרשים ליבוא וכמובן שחרור ממכס.
ברוב המקרים השירות שלהם הוא אישי וזמין יותר כך שגם אם זו לא הבחירה הזולה ביותר ככל הנראה זו הבחירה הנכונהמוהח והחכמה ביותר.
בכל מקרה – לא מומלץ להסכים לבצע משלוח בינלאומי ימי דרך הספק! בטח לא אם הוא מציע בתנאי מכר CIF שכאן בדיוק תתחיל הבעיה בהמשך.