שלבי בקרת איכות בתהליך הייצור:
ביצוע בדיקת מקצועיות לספק ובקרת איכות שוטפת עבור תהליך הייצור חיוניים על מנת לוודא כי המוצרים המיוצרים עומדים בסטנדרטים הנדרשים לפני המשלוח כך שיהיה ניתן לצמצם באופן משמעותי סיכונים של פגמים וטעויות הגוררים עיכובים ועלויות נלוות ובכך להבטיח את התוצר הסופי ולשמור על מוניטין המותג.
שלבי בקרת האיכות העיקריים בתהליך הייצור עם ספקים בינלאומיים כוללים:
1. הגדרה ברורה של תקני האיכות והמפרט הנדרשת ובדיקה כי הספק עומד בדרישות אלו לצד יכולת מקצועית גבוהה ועמידה בלוח הזמנים.
2. ביקורת ואישור תהליכי הייצור והציוד במפעל הספק טרם תחילת היצור.
3. בקרת איכות של חומרי הגלם / דוגמה של מוצר סופי לפני תהליך הייצור בכמות מסחרית.
4. מעקב מתמיד אחר תהליכי הייצור באמצעים דיגיטליים וביקורות פתע במפעל בזמן הייצור על ידי שליחת נציג מטעמכם.
5. בקרת איכות סופית של מדגמי מוצרים לפני האריזה והמשלוח, חשוב לוודא את התאמת האיכות והדרישות כפי שסוכם.
6. בקרת איכות נוספת לאחר הגעת המשלוח ליעדו הסופי וכתיבת מסמך נקודות לשימור ולשיפור.
בקרת איכות על תהליכי הייצור אצל ספקים בינלאומיים יכולה להתבצע על ידי:
1. נציגי החברה היבואנית עצמה – מנהלי איכות, מהנדסים או אנשי רכש המבצעים ביקורות תקופתיות במפעלי הייצור של הספקים.
2. חברות בקרת איכות חיצוניות הנותנות שירותי פיקוח ובקרת איכות ברחבי העולם ומתמחות בתהליכי ייצור ויבוא.
3. מעבדות בדיקה מקומיות במדינת הספק המוסמכות לבדוק דגימות ממוצרי הייצור ומוכרות על ידי הרשויות הרלוונטיות במדינה אליה שולחים את המוצרים.
4. מחלקת בקרת האיכות של הספק עצמו המבצעת בדיקות פנימיות לאורך התהליך אשר ניתן לאמת אותם בעזרת גורם צד שלישי או על ידי נציג מטעם הארגון.
הדרך הבטוחה ביותר להבטיח את התוצר הסופי הנדרש היא על ידי שילוב בין האפשרויות השונות כדי להשיג בקרה צמודה ומעמיקה יותר על מקצועיות הספק, איכות תהליך הייצור והתוצרים עצמם.
בדיקת אמינות ואיכות לספק לפני שלב הייצור:
אם בחרתם להתחיל את תהליך הייצור שלכם עם ספקים בינלאומיים, כמו בשאר המקרים, גם כאן חשוב מאוד לבצע בדיקת אמינות, איכות ומקצועיות לספק שאיתו בחרתם לעבוד קודם התשלום ובתחילת הייצור.
מה חשוב לבצע לפני תהליך הייצור?
בדיקת אמינות לספק ואימות נתונים:
הרבה ספקים יגידו לכם את מה שאתם רוצים לשמוע ויראו לכם את מה שאתם רוצים לראות – לכן חשוב מאוד לבצע אימות נתונים לפרופיל חברה / מפעל איתו בחרתם לעבוד
בדיקת איכות למוצרים והזמנת דוגמאות:
לא כל מוצר שנראה לכם בדיוק מה שאתם מחפשים הוא גם באמת כזה, בדיקה פיזית בעצמכם של איכות המוצרים, החומרים, השימוש במוצר ועוד תעזור לאבחן אתגרים ולדייק את הדרישות מהספק
בדיקת מקצועיות והתאמה לדרישות שלכם:
יש הרבה ספקים המציעים את אותם שירותים ומוצרים, לא כולם בעלי אותו ניסיון, ידע ויכולות שגם מתאימים לדרישות שלכם ולכן חשוב לבצע בדיקת יכולות מקצועיות והתאמה לדרישות שלכם קודם ההזמנה.
שלב בקרת איכות בעבודה עם ספקים בינלאומיים בתהליכי יבוא מסחרי חיוני כדי להבטיח שהמוצרים עומדים בסטנדרטים ובדרישות האיכות שהוגדרו מראש.
הדרכים הנפוצות כוללות ביקורות מדגמיות וביקורים פיזיים במפעלי הייצור, בדיקת דוגמאות אקראית, הסמכת מעבדות בדיקה חיצוניות ומתן גישה מקוונת למערכות בקרת האיכות של הספק.
היתרונות המרכזיים הם מניעת הגעת מוצרים פגומים או מתחת לרמה הנדרשת, חסכון בעלויות החלפה ותיקון, שביעות רצון גבוהה של הלקוחות, ושמירה על מוניטין המותג בשוק המקומי לאורך זמן.
איזה ספק באמת מתאים לכם?
אחד היתרונות הגדולים בכל הקשור לייצור בהתאמה אישית או עם מיתוג זה הכמות ומגוון הספקים השונים הקיימים אצל ספקים בינלאומיים במדינות השונות וגם האפשרות שהם מציעים למיתוג או ייצור על על פי דרישה.
לכל ספק יש את היתרונות והחסרונות שלו כאשר ספקים מסוימים יתאימו יותר לדרישות הפרויקט שלכם כאשר חלק מהספקים לא יוכלו כלל לבצע את הדרישה שלכם או להציע מחיר אטרקטיבי באמת וזה תלוי בכמה גורמים ומשתנים הקשורים לדרישות הפרויקט שלכם ולסוג הספק אליו פניתם.
ההתאמה בין הספק לדרישות שלכם היא החשובה ביותר בכל תהליך הייצור והיבוא, לכן חשוב לבצע אפיון דרישות מקדים ובחירת ספק מתאים קודם תחילת הייצור.
סוג הספק יכול להשפיע על היכולת שלו לבצע את דרישות הייצור שלכם במחיר אטרקטיבי לשני הצדדים עם התאמה לאיכות הנדרשת.
כדי לאפיין ולהגדיר את הספק המתאים לכל פרויקט סורסינג ויבוא, יש לבצע את השלבים הבאים:
1. להגדיר במדויק את סוג המוצר הנדרש, הכמות, המפרט הטכני ואיכות הדרושה.
2. לקבוע מהם הקריטריונים לבחירת הספק כגון מחיר, זמן אספקה, גודל הספק וניסיונו, מיקומו הגיאוגרפי, תו תקן, אמצעי ייצור זמינים וכו'.
3. לאתר ספקים פוטנציאלים העונים על הקריטריונים על ידי חיפוש במאגרי ספקים, ירידים בינלאומיים, המלצות על ספקים ועוד.
4. לבצע הערכת ספקים והצעות מחיר על ידי ביצוע מכרז לספקים עם דרישות הפרויקט וניתוח ההצעות שכל ספק הגיש ובחירת ההצעה המתאימה ואטרקטיבית ביותר.
5. בדיקת מקצועיות לספק ובקרת איכות לפס הייצור, לחומרי הגלם והתוצרים סופיים. חשוב מאוד גם לשלוח נציג מטעמכם לבקר במפעל או לבקר בו בעצמכם.
6. לגבש הסכם עבודה וייצור מחייב לתנאים, אפיון הפרויקט, לוחות זמנים, מחיר, איכות נדרשת ואופן התשלום.
על מנת שתוכלו להבטיח בחירה נכונה של הספק המתאים ביותר מבין האופציות הקיימות, יש להגדיר היטב את דרישות הפרויקט, לאתר מגוון ספקים פוטנציאלים, לבחון לעומק את הצעותיהם תוך התייחסות ומשקל לכל הפרמטרים הרלוונטיים וביצוע ביקורת מקיפה ככל שניתן לספק שנבחר לפני סגירת ההתקשרות והתשלום עבור תהליך הייצור.