25 טיפים לדיוק וניהול תהליך היבוא שלכם

כתבה מאת: שראל וקנין

25 טיפים לדיוק וניהול תהליך היבוא שלכם:

 

1. אפיון דרישות מדויק: 

הגדירו בבירור עוד בהתחלה מה המוצר שאתם רוצים לייבא, כולל חומרים, גודל, משקל וסטנדרטים נדרשים. חשוב גם להגדיר כמויות, לוח זמנים, דרישות מיוחדות ועוד כדי שבזמן הסורסינג – איתור ספקים ומוצרים זה יהיה תהליך הרבה יותר מדויק, יעיל ובטוח תואם לדרישות שלכם במינימום זמן והוצאות.

 

2. בדיקת חוקיות היבוא:

יש לבדוק מראש כי המוצר שאתם מייבאים עומד בחוקי היבוא של ישראל בהתאם לכמות ואופי ההזמנה שלכם. יש מוצרים שדורשים רישיונות מיוחדים או עמידה בתקנים מסוימים והרגולציה היא חלק בלתי נפרד מתהליך היבוא וגם בזמן הסורסינג עצמו.

 

3. השוואת ספקים מרובים:

גם אם נראה לכם שמצאתם את הספק שמתאים לכם אל תסתמכו על הצעה טובה מספק אחד בלבד. בצעו השוואה בין כמה ספקים שונים על בסיס איכות המוצר, מחיר, תנאי תשלום, זמני אספקה ושאר הדרישות החשובות לכם.

 

4. משא ומתן על תנאי התשלום: 

השתמשו במשא ומתן אפקטיבי כדי לשפר את תנאי התשלום לספק שלכם גם כדי להבטיח את הכסף שלכם במידה מסוימת. אפשר לדרוש מקדמה נמוכה יותר או תנאי תשלום שונים שיהיו עם בטוחות עבור כל הצדדים.

 

5. בדקו את עלויות השילוח מראש: 

עלויות השילוח יכולות להפתיע אתכם בהמשך הדרך אם לא תקחו את זה בחשבון מראש בעלויות המוצרים עצמם. ודאו שאתם מבינים את כל ההוצאות, כולל ביטוח, אחסון, ומיסים נוספים שיכולים להיות בהתאם להזמנה שלכם וכמובן ברגע שהסחורה מוכנה תוכלו לבקש עדכון מחיר עבור ההצעה שקיבלתם.

 

6. השתמשו בסוכני שילוח: 

סוכן שילוח מקצועי יכול לחסוך לכם לא מעט זמן וכסף, במיוחד כשאתם מייבאים לראשונה וזקוקים לעזרה בניירת ובניהול תהליך השילוח וגם בהמשך כדי שתהיו יותר ממוקדים בשיווק ומכירות של הסחורה שאתם מייבאים דרך ספקים בינלאומיים ופחות בתהליך הבירוקרטי מסביב.

 

7. וודאו את איכות המוצר: 

אחד הדברים החשובים לעשות זה לבקש דוגמאות פיזיות לפני ביצוע הזמנה גדולה בין אם מדובר במוצר הקיים במלאי או עבור מוצר בייצור מחדש, במיוחד כאשר מדובר בספק חדש או פרויקט שלא עשיתם לפני כן עם הספק הקיים שלכם. אתם חייבים לוודא ככל שניתן עוד בהתחלה כי המוצר תואם את הציפיות שלכם.

 

8. ביטוח משלוח:

בין אם בחרתם בשילוח אווירי או משלוח ימי מומלץ לבטח את המשלוח במקרים של אובדן, נזק או גניבה ועוד מקרים שחלילה יכולים להיות. הביטוח יחסוך לכם הוצאות מיותרות במקרה חירום מעבר לביטוח הסטנדרטי הקיים בכל הזמנה.

 

9. תקשורת ברורה עם הספקים: 

אם יש מרכיב משמעותי בתהליך היבוא שלכם זה תקשורת שוטפת וברורה שגם תבטיח שלא יהיו אי הבנות. נסחו שאלות ברורות וודאו שכל התנאים מוסכמים בכתב ואל תשאירו מקום לשאלות. חשוב לוודא גם כי הספק מבין אתכם בסיום כל שיחה – תבקשו ממנו סיכום של מה שסוכם כדי לוודא את ההבנה שלו.

 

10. בחירת ספקים על בסיס בדיקה או המלצות:

שלב הסורסינג הוא חשוב מאוד בקשו המלצות דרך יבואנים אחרים, שלחו נציג מטעמכם או השתמשו בבעלי מקצוע המתמחים בסורסינג – איתור ספקים ומוצרים. בחירה מדויקת ובטוחה תחסוך לכם הרבה מאוד זמן וכסף בהמשך הדרך.

 

11. בדיקת עלויות בלתי צפויות: 

אם יש משהו לא צפוי שהוא כבר כמעט תמיד צפוי בסופו של דבר זה חישוב × הוצאות על עלויות נוספות כמו אחסון בנמל, בדיקות מכס, עיכובים נוספים והובלה יבשתית.

 

12. תזמון אסטרטגי של המשלוח:

טיפ מאוד חשוב כדי שתוכלו לחסוך הרבה זמן וכסף הוא לנסות לתכנן את המשלוח כך שלא יגיע בתקופות של עומסים או חגים שיכולים לעכב את תהליך השחרור מהמכס או לשלם יותר על משלוחים בינלאומיים ועוד בגלל הביקוש.

 

13. בחירת סוג ההובלה הנכון:

לכל פרויקט ומוצר יש את דרך ההובלה מתאימה ובטוחה. שימו לב אם כדאי לכם להוביל בים או דרך האוויר בעיקר לפי המשקל, הגודל והכי חשוב – הדחיפות של הגעת הסחורה.

 

14. מעקב אחר הוצאות: 

בכל תהליך יבוא יש לא מעט גורמים ומרכיבים שצריך לשלם להם או להתחשב בהם ולכן חשוב להקפיד לתעד כל הוצאה בתהליך היבוא. ככה גם תוכלו להבין היכן ניתן לחסוך בעתיד וכמה באמת עלה לכם כל התהליך והחישוב של מוצר בודד בכל הזמנה.

 

15. משא ומתן על כמויות גדולות:

לעיתים קרובות ובעיקר בסין קיימים ספקים שיציעו הנחות או מחיר מוזל יותר על רכישת כמויות גדולות. בהחלט אפשר לנסות ולהגיע להסכמות על מחירים טובים יותר על בסיס כמות בהתאם לצורך שלכם.

 

16. הבינו את תהליך השחרור מהמכס:

התהליך יכול להיות מסובך וכולל עמידה ברגולציות מסוימות. היכרות מוקדמת עם התהליך תחסוך עיכובים ובעיות בהמשך ויש לבצע את כל הבדיקות הנדרשות עוד לפני התשלום לספק ושליחת הסחורה לישראל.

 

17. הכנה לתהליך אישור המוצרים:

חשוב מאוד לבדוק אם המוצרים דורשים אישור ממכון התקנים הישראלי או גופים אחרים קודם התשלום לספקים ואף לפני שלב הסורסינג עצמו. זה עשוי לקחת זמן וכדאי להיות מוכנים ולהיערך בהתאם. אם הספק או המוצרים לא יעמדו בדרישות ליבוא או בבדיקות – אתם תפסידו יותר זמן וכסף ולכן חשוב קודם כל לברר על חוקיות יבוא לכל מוצר.

 

18. בחירת השותפים הנכונים:

סוכנים לאיתור מוצרים, ספקים או מפעלים, משלחים בינלאומיים, סוכני מכס ונותני שירותים יכולים לעשות את ההבדל בתהליך היבוא שלכם והם גם לפעמים יהין ההבדל בין הצלחה לכישלון. בחרו שותפים אמינים ומנוסים שיש לכם חיבור ושפה משותפת להבנה ברורה ומהירה של כל תהליך היבוא.

 

19. שימוש באפליקציות מעקב אחרי הזמנות ומשלוחים:

אפליקציות לניהול ומעקב בזמן הייצור וגם עבור משלוחים בינלאומיים יכולות להקל על תהליך היבוא שלכם, לחסוך כסף וגם להתריע בזמן על חריגה בלוח הזמנים ועיכובים בהגעה.

 

20. ספקים עם ערך מוסף:

יש ספקים שמציעים שירותים נוספים כמו אריזה, מיתוג אישי, אחסון ועוד. הספקים האלו לרוב עובדים במיקור חוץ עם כמה יצרנים שונים ובסופו של דבר יכולים לחסוך לכם עלויות וזמנים בעבודה מול גורמים נוספים הקשורים לתהליך היבוא שלכם מאחר והם יכולים להציע כמעט את כל מה שאתם צריכים כדי להשלים את ההזמנה דרכם.

 

21. היו מוכנים לעליות מחירים בלתי צפויות:

ביבוא מסחרי אחד הדברים שחשוב לקחת בחשבון זה כי מחירי חומרי גלם ושילוח בינלאומי יכולים להשתנות במהירות ויש לכך השלכה ישירה על המחיר שתשלמו עבור כל מוצר. חשוב לכלול תקציב גמיש עם מרווח ביטחון גם עבור מקרים בלתי צפויים כך שאתם יכולים למזער את הנזק ככל שניתן.

 

22. כדאיות כלכלית:

לפני כל תהליך יבוא כזה או אחר חייב לבצע חישוב כולל של כל ההוצאות וההשקעות ככל שניתן לדעת כדי לוודא שזה באמת פרויקט כדאי כלכלית.

 

23. עבדו עם אנשי מקצוע מנוסים:

בתחום הסורסינג והיבוא מסחרי יש כל כך הרבה גורמים ובעלי מקצוע שצריך לעבור דרכם או לעבוד איתם כדי להשלים תהליך יבוא מסחרי מדויק ובטוח וחשוב מאוד לדעת לבחור את המתאימים ומדויקים עבורכם ולא כל אחד שמציע את השירות שלו.

 

24. בניית קשרי עבודה עם ספקים:

קשר קרוב ויציב לאורך זמן עם הספקים איתם בחרתם לעבוד יכול מאוד לשפר את תהליך העבודה וגם להוביל להזדמנויות נוספות בעתיד או עבור פתרון תקלות נקודתיות הדורשות טיפול בהזמנה הקיימים שלכם איתם ולכן גם חשוב מאוד לטפח ולתחזק את הקשר עם אותם ספקים.

 

25. למדו כל הזמן:

עולם היבוא משתנה ללא הרף ויש גם הרבה שינויים בעקבות הטכנולוגיה שמצד אחד יכולים גם להיות לטובתכם אבל גם להזיק אם לא יודעים איך ומתי להשתמש בהם בכל אחד ממרכיבי תהליך היבוא כולו. תמיד תלמדו מכל עסקה, נסו לשפר וחפשו מידע חדש, או לקחת חלק בקהילות וקבוצות מקצועיות כדי להתעדכן בחידושים בכל אחד מהמרכיבים בתחום הסורסינג והיבוא מסחרי.

 

הטיפים האלה יכולים רק לעזור לכם לנהל תהליך יבוא יעיל, חכם וחסכוני, תוך הימנעות ממכשולים או הפתעות לא נעימות ככל האפשר אך בשום שלב לא מומלץ להחליף בעלי מקצוע מנוסים בתחום האיתור ספקים וניהול תהליכי יבוא כולל מכס, מכון התקנים, משלוח בינלאומי ועוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
יבוא מסחרי מספקים בינלאומיים

למה בכלל ייצור במדינה אחרת?   כאשר רוצים לבדוק את היתרונות של תהליך הי...

תהליך הייצור אצל ספקים בינלאומיים

אפיון תהליך הייצור קודם הפנייה לספקים: אפיון הדרישות שלכם לפני הפנייה ...

תוכן עניינים

ייבוא קל ומוצלח

התחילו עוד היום!

רוצים לחסוך כסף וליהנות מייבוא יעיל?
באתר שלנו תמצאו את כל המידע, השירותים והכלים הדרושים לכם:

דילוג לתוכן