מהם הנקודות החשובות שצריך לדעת בנוגע לספקים בעליבאבא המציעים רכישה דרכם בתהליך היבוא מסחרי?
כאשר אתם בוחרים לעשות יבוא של מוצרים דרך ספקים הנמצאים בעליבאבא, חשוב להבין איך לעבוד עם הספקים בצורה נכונה כדי להבטיח עסקה מוצלחת.
כמה נקודות חשובות שיעזרו לכם בתהליך:
1. בדקו את האמינות של הספק:
דירוג, ביקורות וותק הספק:
תתחילו בחיפוש ספקים עם דירוגים גבוהים וגם ביקורות חיוביות מלקוחות קודמים שהזמינו דרכם. ספקים עם סמל "Verified Supplier" עברו בדיקה מצד עליבאבא, וזה סימן טוב לאמינות אבל עדיין לא מבטיח את האמינות שלהם ב 100% ואסור להתבלבל בזה. אחד הדברים שהכי יכולים להצביע על ספק מקצועי ואמין זה הוותק פעילות שלו בעליבאבא וכמה זמן הספק "קיים" בעליבאבא כאשר מעל 10 שנים זה בהחלט מראה על יציבות.
תקני איכות:
אחד הדברים הכי חשובים לבדוק כבר בזמן הסורסינג זה שהספק עומד בתקני איכות בינלאומיים כמו ISO ו- CE אן כל דרישה אחרת לחוקיות היבוא. בקשו לראות תעודות רלוונטיות וכמובן לבדוק כי הן אכן תואמות לפרטי הספק וגם קיימות במערכת הבינלאומית.
2. השוואת מחירים ותנאי תשלום:
השוואת הצעות מחיר:
תמיד מומלץ לעשות השוואת מחירים בין הספקים השונים אליהם אתם פונים וכמובן לברר מה כלול בכל הצעת מחיר כזו או אחרת. שימו לב לעלויות נוספות כמו משלוח, מיסים, מע"מ וביטוח.
תנאי תשלום:
אפשר ורצוי לדבר על תנאי התשלום שהספק מציע ואם צריך אז יש מקום למשא ומתן בהתאם לאופי והיקף ההזמנה כאשר לרוב מקובל לשלם 30% בתחילת הייצור ו 70% בסוף תהליך הייצור. חלק מהספקים מציעים לשלם דרך תוכנית Trade Assurance של עליבאבא, שמגנה עליכם חלקית במקרה של בעיות.
3. השתמשו בתוכנית Trade Assurance:
הגנה על הכסף שלכם:
Trade Assurance מבטיחה שתקבלו את המוצרים כמו שתיארתם אותם, עיכובים באספקה ועוד. אם יש בעיה, אתם מוגנים חלקית מבחינת החזר כספי או החלפת מוצר שלא עומד בתנאי העסקה.
תנאי החזרה של מוצרים פגומים:
מה מדיניות ההחזרות וההחלפות למוצרים שלא עומדים באיכות הנדרשת? מי אחראי על הפיצוי ומה הוא כולל? איך הפיצוי מתבצע?
4. בקשו דוגמאות כדי לבצע בדיקות איכות:
בדיקת דוגמאות:
לפני הזמנה גדולה, בקשו דוגמאות או ייצור של דוגמה אחת לכל הפחות מהמוצר כדי לוודא שהוא עומד בציפיות שלכם.
בקרת איכות:
במקרים של הזמנות גדולות, כדאי לשקול להשתמש בשירותי בקרת איכות של עליבאבא או ספק צד שלישי כדי לוודא שהמוצרים תואם לאיכות שביקשתם וכי אין תקלות שתגלו אותם כאשר הסחורה תגיע לישראל.
5. ניהול משלוח ולוגיסטיקה:
שיטות משלוח:
ודאו שאתם מבינים את שיטת המשלוח שהספק מציע, כמו FOB או EXW. זה משפיע על מי נושא בעלויות המשלוח פנים, המסמכים ומה האחריות של כל צד במשלוח.
מעקב משלוחים:
חייב לקבל מהספק מספר מעקב לכל חבילה כאשר מדובר במשלוח אווירי. עבור משלוח ימי דברו עם הסוכן מכס שלכם לקבל עוד פרטים ועדכונים שוטפים.
6. אריזות ושירותי אריזה:
אריזות מתאימות:
ודאו שהספק מספק אריזות מתאימות שיגנו על המוצרים במהלך המשלוח ולא לחסוך בחלק הזה מאחר והמוצרים יכולים להיפגע בזמן ההובלה ופה תהיה בעיה להוכיח מי אשם ומי יקח אחריות על הנזק.
מיתוג ותיוג על גבי האריזה:
אם יש לכם דרישות מיוחדות לתיוג או עיצוב אישי עבור אריזה של כל מוצר , יש לוודא מראש כי הספק יכול לבצע את זה עבורכם וכמובן לשאול מה תהיה העלות הנוספת אם יש.
7. עמידה בתקנים ודרישות חוקיות:
תקנים מקומיים:
אחד הדברים הכי חשובים בכל תהליך היבוא זה לבדוק כי המוצרים שאתם מייבאים עומדים בכל התקנים והדרישות החוקיות של המדינה עבור תהליך יבוא מסחרי וכמובן שיווק ומכירה של אותם מוצרים.
תעודות ומסמכים:
בקשו מהספק את כל המסמכים הנדרשים ליבוא, כמו תעודות מקור, תעודות בדיקה, אישורים שונים ועוד שיכולים לעזור לכם לחסוך כסף עבור הבדיקות הנדרשות ביבוא של מוצרים שבחרתם מאותו ספק ספציפי.
8. כושר ייצור וזמני אספקה:
יכולת ייצור:
חשוב לשאול ולבדוק עם הספק איתו בחרתם לעבוד כבר בהתחלה האם הוא יכול לספק את הכמות שאתם צריכים בזמן הנדרש לכם. תסבירו כמה חשוב לעמוד בלוח הזמנים עבור תהליך הייצור.
לוחות זמנים:
מעבר לזמן הנדרש עבור הייצור, יש תהליכים נוספים שחשוב לקחת בחשבון ולבדוק את לוח הזמנים שלהם כדי לדעת שאתם עומדים בדרישות עבור הפרויקט שלכם.
9. בניית קשרים ארוכי טווח:
יחסים עסקיים:
ספק טוב הוא גם שותף חשוב לעסק שלכם. שמרו על תקשורת טובה ובנו יחסים ארוכי טווח ותמיד תשאלו לדעתו המקצועית, לרעיונות שיש לו ומה האפשרויות לכל דבר שאתם רוצים לעשות ולא למה אי אפשר לעשות.
ביקור במפעל:
אם יש לכם יכולת וזמן, ביקור שלכם במפעל של הספק כדי לראות את התהליך ואת רמת האמינות מקרוב בהחלט יבנה קשר מבוסס יותר בניכם לבין הספק לצד היכרות אישית.
10. ניהול סיכונים ופתרון בעיות:
תוכנית גיבוי:
הכינו תוכנית לניהול סיכונים למקרים של עיכובים או בעיות באיכות. ספקים אמינים יציעו פתרונות גיבוי מראש אבל לא להמתין שהם יציעו – בקשו לדעת מראש.
מדיניות ביטולים:
בדקו מה המדיניות של הספק לגבי ביטולים ושינויים בהזמנה לאחר ביצוע התשלום, בזמן הייצור ובסוף התהליך – יש הרבה משתנים שיכולים לצוץ וצריך לתחום אותם בגבולות ככל שניתן.
בעזרת הטיפים הללו אני די בטוח כי תוכלו לבצע את תהליך היבוא דרך ספקים שהכרתם בעליבאבא יותר חלק ומוצלח עם פחות סיכונים וגם הפתעות לא נעימות בדרך.